2014-08-10

Konsten att äta

Sommaren dröjer sig kvar ett tag till. I går tog vi ett kvällsdopp. Så skönt! Den här sommaren har vi tagit fler kvällsdopp än dagdopp, det har nästan varit för varmt.
I helgen har vi inte gjort något särskilt, vi tyckte att vi behövde ta det lite lugnt efter första jobb- och förskoleveckan. En helg går så fort! Jag inser det nu.
Vi kämpar på med Lilla A:s mat. I morgon ska hon och pappan till sjukhuset igen, så att en nutritionssjuksköterska ska se hur hon äter och ge oss goda råd utifrån det. Hemma matar vi henne (ibland) med mat, ibland vill hon ha, ibland inte. Det bästa är om hon får mat genom pumpen och samtidigt får något att äta, till exempel blåbärspuré. I dag åt hon lite yoghurt, eller rättare sagt hon härmade Lillsmurfen när han åt yoghurt. Tog skeden och drog den lite över tallriken. Hon vet hur man gör i teorin i alla fall och jag känner att det nog finns hopp. Det är bara att ha tålamod (och ibland är det lättare sagt än gjort). Nästa vecka ska pappan och Lilla A träffa kirurgen igen, som då ska komma med något slags besked. Det läcker fortfarande från hålet. Tröttsamt förstås, inte minst för Lilla A. Vi är fortfarande beroende av Alvedon.
God natt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar