2012-01-10

Onödig väntan på Migrationsverket, lunch med blivande gudmor och besök hos doktorn

Det har varit intensiva dagar. I går åkte vi till Migrationsverket för att få ett fotoförsett uppehållstillståndskort, som Skatteverket talade om. Vi väntade en och en halv timme, Lillsmurfen somnade som tur var. När det var bår tur, kunde vi inte ansöka om ett sånt där kort, eftersom Lillsmurfen fick sitt personnummer först i går och det hade inte hunnit "klistras in" hos någon annan myndighet. Det vill säga i går var han officiellt inte folkbokförd på vår adress. Det kändes sådär. Vi måstre åka dit igen lite senare, men det är i alla fall inte så att han behöver det för att folkbokföras, som Skatteverket påstod.
Sen åt vi lunch på stan och åkte till doktorn för en undersökning, något alla adopterade måste göra. Det är mycket pappersarbete kvar, adoptionen är inte färdig än. Jag måste nog göra ett bra system med post it-lappar snart.
I dag piggade vi upp oss med en lunch på stan med blivande gudmor C. Det var kul. Men jag har ont i halsen, Lillsmurfen är supersnuvig och vi längtar efter en hemmadag. En sådan ska vi ha i morgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar