2015-05-23

En dag med en 70-åring, kompisar från när och fjärran, promenad ochchokladbollar

Pippi Långstrump fyller 70 år! Detta har vi och några tusentals anda firat i strålande sol på Skansen. Tyvärr såg vi inte så mycket av själva Pippi, lite på en teater och lite från en sångstund; det var så mycket folk så vi tittade på björnarna i stället. Tror att Lillsmurfen trodde att han skulle kunna hälsa på Pippi, men det gick alltså inte. Han hade i alla fall sin Pippi-nyckelring på byxorna, som vi köpte på Gotland i somras. Lilla A hade sin Pippiklänning. Vi var där med en kollega till mig och kompisar från Luxemburg med deras tre söner, så det var fullt ös hela tiden. Vi i detta fall är jag, Lillsmurfen och Lilla A; pappan har byggt på övervåningen hela dagen, från klockan åtta i morse till klockan sex på kvällen - allt för att de små kattungarna inte ska kunna fastna i någon isolering eller så. Det är bra att vi fick kattungar, snart är övervåningen klar!
Och vi, vi hade en intensiv festdag med Pippi, björnar och chokladbollsfika på Blå porten, dit Lillsmurfens gudmor kom. När vi skulle promenera till pendeltåget var Lillsmurfen så trött att jag var tvungen att leda honom i båda händerna, medan gudmor körde vagnen. Barnen la sig klockan åtta. Båda somnade på tre minuter.
Ja, vilken dag. Igen. Jag är också trött, men snart är det ju dags för Eurovision Song Contest. Inte kan man sova då. Eller, jo, i soffan kanske. God natt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar