2015-02-20

Magsjuka, Bvc, delningar

Häromdagen kollade jag och en kollega på min debattartikel om fosterdiagnostik från i höstas. Den låg kvar och enligt en uppgift under artikeln hade den delats 3 600 gånger på Facebook. Det verkar otroligt, särskilt om det stämmer. Tänk att så många är intresserade av fosterdiagnostik - är det bra eller dåligt, så att säga? Bra att det diskuteras i alla fall, men jag måste säga att jag inte riktigt förstår argumentet att "dessa människor kostar pengar och var kommer de pengarna ifrån? Träden?" (Det var faktiskt en som hade skrivit så i kommentarsfältet. Ja, vi kan sluta betala skatt över huvud taget. Då skulle vi inte ens kunna åka lokaltrafikbuss och den åsikten kan man antagligen också ha. Tänk så mycket pengar vi skulle ha om vi kraftigt vidtog åtgärder för att kraftigt minska till exempel alkoholrelaterade olyckor och sjukdomar (det görs säkert mycket, men kostnader för just alkoholrelaterade sjukdomar och olyckor är typ jättehöga). Bara en tanke.
Häromdagen var vi på Bvc med Lillsmurfen för att mäta och väga och prata om mat. Jag är egentligen inte så orolig längre, eftersom han både äter och växer på längd och i vikt. Men det är bra att kolla. Om ett par veckor ska vi till Södertälje sjukhus igen, för att kolla hans halsmandlar. Han tog bort en polyp för ett par år sedan och vi misstänker att han behöver ta bort halsmandlarna nu. 
Och nu är det fredagskväll igen. På söndag skulle vi äntligen ha träffat ett par kompisar igen som vi inte har träffat på ett par månader, men i dag ringde de från förskolan och sa att Lilla A blivit magsjuk igen. Ännu en lugn helg väntar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar