2014-12-21

Drömmen om en hel natts sömn

I går var Lilla A vaken sent på kvällen igen. Hon somnade klockan åtta, men vaknade runt tio och somnade inte förrän halv ett. Jag blir väldigt stressad av det, och trött, även om jag vet att det bara är att gilla läget. Ofta när hon inte kan somna om beror det på att hon måste till exempel kräkas, men det gjorde hon inte i går kväll. Sen vaknar hon alltid, med extremt få undantag, på natten och är hungrig. Eller rättare sagt vi antar det, eftersom hon vant sig vid att få mat var tredje timme. Riktigt var tredje timme är det nog inte längre, men hon är helt beroende av mat från slangen på magen, hon äter bara ibland, och alltid väldigt lite, via munnen. Jobbigt. Omständligt. Men vi kämpar på, har liksom inte så mycket att välja på.
Lillsmurfen däremot, sover som en stock och sover fortfarande vid fyra år och tre månaders ålder på dagen. Han behöver det.
Jag - jag har slutat drömma om en vit jul i de här delarna av landet, men det vore väldigt skönt med en hel natts sömn. Kanske till och med två nätters, eller tre, eller fyra, eller....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar