2012-03-15

Nu har vi fått barnbidrag - men adoptionen är inte klar

För någon vecka sedan fick i mejl av en av de socialsekreterare som gjorde adoptionsutredningen på oss förra hösten. Hon hade fått en begäran av tingsrätten om att skriva ett utlåtande som ska ligga till grund för tingsrättens beslut om adoptionen. Den är nämligen inte klar ännu, vi är inte vår sons vårdnadshavare, även om han nu har varit hemma i tre månader.
Socialsekreterarens utlåtande ska vara inne senast 8 juni. Otroligt att det ska ta så lång tid. Tänk om det var så för alla som fick barn - att man inte liksom var godkänd på en gång. 
Vi har i alla fall fått barnbidrag nu. I helgen ska vi shoppa....;-)

3 kommentarer:

  1. Håller med! Så ska det absolut inte få vara!
    Grattis till barnbidraget!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast nu är det så om man adopterar från ryssland, adoptionen blir då inte klar förrän den r godkänd i svensk tingsrätt. Jag ville bara visa hur krångligt det kan vara för vissa att få barn - medan andra inte ens tänker på att barn är en gåva utan "skaffar" hur många som helst.

      Radera
  2. Vi har adopterat från Sverige. Från det att vi kunde skicka adoptionsansökan till Tingsrätten(när barnet var 6 veckor) tog det fem månader. Jag upplevde att Tingsrätten var väldigt snabba, och våra socialsekreterare också, men det tog lång tid för att det skulle upp i olika nämnder där beslut skulle fattas. För er är det väl mindre risk att det inte går vägen till slut, än vad det är när de biologiska föräldrarna finns i landet. Men det är klart besvärligt att inte vara vårdnadshavare! Jag håller tummarna för att det går fort för er!

    SvaraRadera