2011-10-10

När hela livet ställs på vänt

I dag pratade jag med en av våra kontaktpersoner på Barnen framför allt, som är den organisation vi adopterar genom. Första familjen stod i domstol förra veckan och allt hade gått bra. Ett glädjande besked, men samtidigt sa hon att hon hoppades att vi skulle få vårt barn "före jul". Före jul! Det har jag räknat kallt med. Jag har räknat med oktober/november.

Vad ska man göra med all denna väntan? För att inte tala om ovissheten. Konstigt att så många står ut. Jag undrar hur stark en barnlängtan kan bli?

2 kommentarer:

  1. VI låg i ungefär samma läge, hade klart med våra barn från maj-09. Kom iväg nov-09. Väntan fyllde vi med att fixa sängar och måla dem, tapetsera i deras rum, göra i ordning rummet. Barnen var 5 år så vi gjorde egna memoryspel att kunna ha med ner för att på ett lekfullt sätt komme igång med språket. Köpte fina påslakan, umgicks med vänner. Mailade till Bfa och berättade om vad vi gjorde och fick fin återkoppling med små glada uppmuntrande tillrop från dem. Så mitt tips! Pyssla på, titta på filmen på barnet/barnen i fall ni har ngn sådan. Maila till Bfa ibland och fråga om storlekar på kläder och skor för att kunna och förbereda. Hur gammalt är barnet? Var skall ni resa? Finns det saker ni kan förbereda mera eller är allt klart. Passa på att njuta av er sista lediga tid som ett vuxet par. Handla julklappar redan nu så är det klart. Julpynta innan ni åker, ni hinner inte sedan;)Vi hade inte pyntat, men vår granne hade rotat fram adventsljusstakar i vårt förråd så de lyste då vi kom hem, underbart tänkt av henne. Gör ngn trevlig lite resa. Hoppas ni får resebesked snart. Så gjorde vi. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentarer och för ditt stöd! Ja, det är bra att pyssla med olika saker. Barn har vi dock redan, en tioåring, så "sista tiden som enbart par" är inte aktuellt :-)

    Ska hem å ta fram adventsljusstakarna...!

    SvaraRadera