2014-07-16

Skor. Snor. Ikea. Grannar.

 De senaste dagarna har varit riktiga fixardagar. I måndags nya skor till Lilla A. Lite obekväma och konstiga, tycker hon nog, men de gör att hon håller balansen bättre och förhoppningsvis snart står utan stöd. Gå väntar hon troligen ett tag med, men hon går gärna när vi håller i. På eftermiddagen var vi på en 4H-gård en stund.
Vi har alla blivit snuviga och har inte planerat dagarna, men de har ändå blivit innehållsrika. I går var vi alla fem en tur på Ikea och det är alltid tålamodsprövande. Just nu känns det som om gränssättning är det enda vi sysslar med på dagarna, och konfliktlösning. Men ibland är det kul också. Skratt, lek och kramar mellan barnen, men mycket tid går åt till att berätta vad man får och vad man inte får göra. I dag har pappan börjat rensa i gamla papper och annat. Välbehövligt, för hos oss händer som bekant allt samtidigt; när vi flyttade in i vårt nya hus mars 2011 hade vi ett barn varannan vecka. Nu har vi på två små på heltid dessutom och har byggt en övervåning (eller inte vi, utan min man), lagt gräsmatta, byggt altan, planterat en del buskar. Och varit på sjukhus en lång period med Lilla A. Ja, varför inte göra allt på en gång liksom? Nu börjar det se lite mer civiliserat ut här hemma, men det krävs en del planerande, rensande och röjande.
Men vi har faktiskt också hunnit leka i den nya lekparken nära oss, och med grannar. Stökigt? Ja, ofta. Sömnlöst? Ja, ibland. I natt till exempel vaknade Lilla A tre gånger tror jag. Ständiga tvätthögar? Ja, absolut.
Men dagen i dag slutade med att jag gjorde en rabarberpaj med rabarber från trädgården och att vi åt den på altanen med kvällssol. Inte så illa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar