2011-09-19

Födelsedag i dag!

I dag fyller vår lille son och lillebror ett år. Hurra för honom! Och hurra för oss, som snart ska få träffa honom. Men hur snart, vet vi inte riktigt ännu. Nu har vi i alla fall skickat in samtliga papper till adoptionsorganisationen i Sverige. Andra omgången ska snart skickas till Ryssland, papperna ska bara legaliseras i Sverige först.

Det är väldigt byråkratiskt att adoptera barn. Detta har vi varit tvungna att skicka in: Adoption 12, tre stycken, preliminär ansökan man, tre stycken, preliminär ansökan hustru, tre stycken, frågeformulär man, tre stycken, frågeformulär hustru, tre stycken, familjens skriftliga åtagande, tre stycken, kommunens skriftliga åtagande, tre stycken, passkopior, personbevis.

Det var första omgången, som vi fixade i maj någon gång om jag inte minns fel. I början av augusti träffade vi vår son och lillebror, lille J, för första gången.

Den senaste månaden har vi samlat in följande handlingar: läkarutlåtande, tre per person inklusive dottern, lilla M, utdrag ur polisregistret, tre per person, intyg om familjens ekonomi, tre stycken, ansökan om uppehållstillstånd för barnet, vigselbevis (jo, vi är gifta, se bild!), tjänstgöringsintyg.

Dessutom skrev lilla M ett personligt handskrivet brev, eller rättare sagt tre stycken likadana, där hon intygade att hon inte hade något emot adoptionen. Och socialsekreteraren skulle skriva på ett papper där hon intygade att vi ägde huset vi bor i, hur många rum huset har och att det verkligen är vi som bor här.

Många papper blir det. Allt ska stämplas och skrivas under av myndig person. Undrar hur många barn det skulle finnas om alla var tvungna att fixa alla de här papperna för att få barn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar